5 inspirerande husstilar för moderna familjer

Att hitta det perfekta hemmet för din familj kan vara en utmaning. Designen behöver vara funktionell, stilren och kunna tillgodose hela familjens behov. Om du för närvarande letar efter ditt drömhem, har vi lösningen för dig. I det här blogginlägget kommer vi att visa 10 inspirerande husstilar från Mälarvillan som är anpassade för den moderna familjen.

1. Det öppna konceptets harmoni

Denna design omfamnar öppna ytor och skapar en sömlös övergång mellan vardagsrum, kök och matsal. Perfekt för familjer som värdesätter gemenskap och gästfrihet.

2. Den moderna hantverkaren

Genom att kombinera modern estetik med traditionellt hantverk skapas en varm och inbjudande atmosfär. Designen präglas av naturliga material, generöst med naturligt ljus och en funktionell layout.

3. Den minimalistiska oasen

För familjer som föredrar en ren och enkel livsmiljö är denna minimalistiska design perfekt. Här betonas enkelhet, rena linjer och fokus på väsentliga element.

4. Det smarta och miljösmarta hemmet

Hållbarhet och teknik är en prioritet för många familjer. Omfamna den senaste teknologin med en design som integrerar smarta hem-funktioner i varje del av huset. Från automatisk belysning till röststyrda system erbjuds den bekvämlighet och effektivitet som vi älskar. Miljövänliga material, energieffektiva system och ekologiska funktioner minskar det ekologiska fotavtrycket.
Läs mer om vår husmodell kockens val här

5. Utomhus-entusiastens paradis

Perfekt för familjer som älskar att vara utomhus, kombinerar denna husdesign sömlöst inomhus- och utomhuslivet. Rymliga uteplatser, utomhuskök och vackra trädgårdsanläggningar skapar ett magiskt så kallat indoor-outdoor-living!

Skräddarsy från grunden eller ta hjälp av våra färdiga husmodeller.

Ska du bygga hus och vill köpa enbart stomme och materialsats? 

Är du på jakt efter tomt? Kolla in våra objekt som är lediga just nu. 

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.

%d bloggare gillar detta: