Inspirationshus

Inget hus är det andra huset likt, och det är väl tur det? Här har vi samlat några av våra hus som vi har byggt, vi kallar dem inspirationshus. Ett hem ska spegla just du som bor i det och vara anpassat efter ditt unika behov samt livsstil. Genom att skräddarsy ditt hem tillsammans med oss på Mälarvillan får du ett hus som är anpassat helt och hållet för ditt tycke och smak. Genom alla år som hustillverkare har vi samlat på oss mängder med ritningar för er inspiration som du kan utgå ifrån. Vi har tagit fram inspirationshus och av de mest återkommande stilarna och valen har vi sammanställt ett antal modeller som återfinns på sidan husmodeller

Bland våra inspirationshus kan du se vad som kan tänkas passa just dig. För att inspirera dig i ditt husprojekt har vi också ett bibliotek som visar lite vad vi gjort tidigare. Se därför våra olika exempel på hus här nedanför som just exempel, som en inspirationskälla. Du kan därmed ändra fritt i utformning, storlek, planlösning och inredningsval. Inspirationen till hur ert drömhus ska se ut kan komma från många olika håll. Tillsammans med dig gör vi vårt yttersta för att förverkliga era husdrömmar. Vi samskapar ert hem!

Villa 1824

TVÅPLANSHUS, 219 KVM

Detta hus är ett inspirationshus på två plan och är en elegant och representativ villa med ett minimalistiskt formspråk som hämtat inspiration ur modern villaarkitektur. Funktionella ytor med inredningsval som ger känsla av natur och ljus. Stora fönsterpartier mot altan och baksida.

Villa 1742

1,5 PLANSHUS, 175 KVM

Villa i 1,5 plan. Kliv in i denna villa som omges av en ljus och öppen miljö med stora fönster och naturliga material. Med denna villa får du stora ljusinsläpp i de olika gemensamhetsutrymmena. Villa 1742 har fyra sovrum på övervåningen och ett kök som ligger centralt i huset.

Villa 1713

SUTTERÄNGHUS, 180 KVM

Det är något speciellt med en sutterängvilla. Åt ena hållet en 1-plansvilla och åt andra hållet en 2-plansvilla. Detta fantastiska sutteränghus har en blygsam framsida och en storslagen baksida.

Villa 1733

TVÅPLANSHUS, 174 KVM

Villan som är en förlaga till vår husserie SKOG är både intressant och vacker. Ett hus med stora utrymmen där naturen har hittat in genom naturnyanser i inredning. Där panelen byter riktning samt färg i det insjunkna gavelpartiet. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök på bottenplan.

Villa 1736

TVÅPLANSHUS, 232 KVM

2-plans villa i en nedskalad Herrgårdsvariant. Generöst med spröjsade fönster som ger härligt ljusflöde i den öppna planlösningen. 3 generösa sovrum och en stor walk-in-closet på övervåningen.

Villa 1734

TVÅPLANSHUS, 178 KVM

Villa i 2 plan. Ett hus med stora utrymmen. Vardagsrum på både bottenplan och övervåning . 4 sovrum på övervåningen och ett kök som ligger i fil med vardagsrum.

Villa 1727

TVÅPLANSHUS, 180 KVM

Villa i 2 plan byggd i New England-stil som smälter in i de vackra lantliga omgivningarna. Generösa gemensamhetsutrymmen med utnyttjad rymd då vardagsrummet på bottenvåningen är öppet genom 2 våningar. Allrum och 3 sovrum på övervåningen. Stort badrum i relaxstil på nedervåningen.

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.