Varför ska du välja Mälarvillan?

Tack vare väl genomtänkt byggprocess, korta transporter och unika stommar är det enkelt för oss att bygga hus som du är med och utformar från dag ett. Med lyhördhet, kvalitet och flexibilitet gör Mälarvillan samskapandet av husen inspirerande från start till mål, oavsett om du som kund är privatperson eller är ett större företag. Vi kan skapa ett skräddarsytt hus efter just ditt önskemål.

Skräddarsydda hus och smidiga byggprocesser

Att bli husägare är en process som får många att lära sig mer om sig själva. Till att börja med funderar många på var de vill bo, kanske i skogen utan grannar eller i ett välplanerat villaområde med bullerbykänsla? Sedan är det frågan om att renovera en 1800-talsvilla eller bygga nytt och modernt? Men så börjar frågorna bli svårare: bygga allt själv eller flytta in när allt är klart? Behövs tre eller fyra sovrum – hur många barn ska det planeras för? Vilket material ska köksbänkarna ha och hur stor är budgeten? När blir det inflyttning?

I mer än 20 år har Mälarvillan hjälpt privatpersoner och företag att ställa frågorna som skapar förutsättningar för det drömhem de önskar. Vi vill erbjuda en inspirerande upplevelse från början till slut – därför tror vi på en tydlig process där du som kund alltid vet vad nästa steg är.

Tillsammans med dig som kund skapar vi skräddarsydda hus och stommar efter ditt önskemål och behov. Vi är flexibla och har inte några färdiga husmodeller som begränsar utformning eller planlösningar, men givetvis har vi en stor katalogbank för inspiration. Våra nyckelfärdiga hus säljs på ett kontrakt vilket innebär vi tar fullt ansvar för hela processen.

Vår produktion

Med hög standard och tydlig byggprocess tillverkar vi alla hus i vår egen produktionsanläggning i Surahammar. Många kunder kommer ut till Mälarvillans anläggning för att se hur de olika byggmaterialen formas till deras skräddarsydda hus.

På Mälarvillans produktionsanläggning i Surahammar omvandlas våra kunders ritningar till färdiga hus. De flesta husköpare åker till anläggningen för att vara med i processen och kan för första gången se det hus som de samskapat tillsammans med Mälarvillan. Hos Mälarvillan produceras stommar till unika hus och monteringsvänliga väggblock. Dessa kan placeras både liggande och stående. De cirka 20 hantverkare och konstruktörer som arbetar i produktionen sätter ihop husen för hand. Spikpistolen är en av produktionens få maskiner/verktyg, men dock lika nödvändig.

Doften av trä känns i hela lokalen och bilden av riktiga trähus börjar ta form. Under en timmes rundvandring berättar vi om hela produktionen och visar det noggranna hantverket.

”Vi har en standard som hus och stommar byggs efter. Kunderna som kommer hit blir ofta imponerade över den höga kvalité vi håller. Ett besök här ger inte bara en verklighetskänsla av husupplevelsen utan blir även ett kvalitetsintyg.”

Lena Henriksson, produktionschef på Mälarvillan

Lågenergihus med lägre driftskostnader

I takt med att miljömedvetandet ökar i samhället efterfrågas energisnåla hus alltmer. Vi på Mälarvillan håller oss självklart uppdaterade på allt som händer på marknaden när det gäller energieffektiva material, produkter och lösningar.

Vi bygger hus med låg energiförbrukning som ger ett jämnare inomhusklimat tack vare väggarnas uppbyggnad och tjockleken på isoleringen.

Att bygga energisnåla hus är en investering som du får igen på lägre driftskostnader och sannolikt ett ökat värde vid framtida försäljning. Dessutom är du med och minskar miljöpåverkan via fossila energikällor. Det känns bra helt enkelt.

Vi strävar efter att fler människor bor i samskapade hus och att Mälarvillan är det självklara valet.

Mälarvillan jobbar med noggrann projektering och effektiv produktion av väggelement i trä som bas. Vi kan därför leverera anpassade flexibla lösningar till både privata villaköpare och professionella marknadsaktörer i Mälardalen med närområde. Kontakta oss för att planera ditt nästa husbygge!

Vår historia

Mälarvillan startades 1994, som en del av Sura Bygg & Trä i Surahammar. Sedan 2006 har företaget kontor i Västerås, medan den egna blockhustillverkningen finns kvar i Surahammar. Sedan januari 2016 har vi utökat med ett kontor i Eskilstuna för att möta en allt större efterfrågan.

Under oktober 2018 bytte Mälarvillan ägare och öppnade ett kontor även i Örebro.

Hos oss finns all kompetens med allt från säljare, konstruktörer, projektledare samt övriga funktioner som behövs för att säkerställa kvalité för vår produktion och process.

Organisationen består för närvarande av ca 30 personer, jämnt fördelade mellan kontoret och tillverkningen. Alla med viljan att skapa ett skräddarsytt hus som passar dig allra bäst.