Hos Mälarvillan får företag skräddarsydda produkter av hög kvalité.

Husalternativ för företaget

Mälarvillan erbjuder olika alternativ för byggföretag som själva sköter entreprenad eller exploatörer som vill beställa nyckelfärdiga hus på ett kontrakt. Med kontor i Västerås, Örebro och Eskilstuna samt egen produktionsanläggning i Surahammar finns vi nära. Det borgar för trygga affärer, korta ledtider, korta transportvägar och prisvärda lösningar.

STOM- OCH BLOCKLEVERANTÖR

Byggföretag anlitar Mälarvillan i byggprojekt för att få specialanpassade stommar och block till byggnation av bland annat skolor, större boenden och parhus.

TOTALENTREPRENAD

Exploatörer, exempelvis bostadsrättsföreningar, väljer Mälarvillan som husleverantör med totalentreprenad. Vi åtar oss entreprenörsansvaret för 1- och 2-planshus såsom radhus, parhus, kedjehus och fristående villor.

Mälarvillan erbjuder två alternativ:

  1. Beställaren driver projektet. Färdig grund inkl. markarbeten.
  2. Mälarvillans projektledare samordnar hela byggprocessen inklusive grund- och markarbeten.

Vad menas med totalentreprenad?

Om du vill ha ett riktigt bekvämt sätt att köpa hus på är det via totalentreprenad. Vi tar ansvar för hela bygget från start till inflyttningsklart. Det betyder att för dig är det ett enda avtal och du får en personlig byggledare som ansvarar för bygget, oavsett hur många hantverkare som är inblandade. Att välja totalentreprenad är ett mycket bra alternativ om du vill ha ett tryggt och smidigt husbygge utan att behöva ha för mycket att tänka på själv.

Generalentreprenad

Med general entreprenad skriver du ett separat kontrakt med en tredje part, generalentreprenören, som sedan bygger huset.

Delad entreprenad

Delad entreprenad kan innebära två kontrakt och blir i verkligheten väldigt likt en generalentreprenad, men det kan också betyda att du upphandlar ett flertal entreprenörer och skriver enskilda kontrakt som reglerar allt från markarbeten till kakelsättning. Det du ska tänka på är att du ansvarar själv för samordningen av alla arbeten och är din egen projektledare.

NÄRPRODUCERAT

Vi ställer höga krav på att material, produktion och transporter följer gällande normer och krav på låg energianvändning och miljöbelastning. Med korta kedjor blir våra leveranser prisvärda och samhällsvinsterna stora. 

Tidigare projekt

Kolla in våra tidigare referensprojekt. Kontakta oss för frågor.

BRF MÄLBY PARK, TORSHÄLLA

I BRF Mälby Park kan man skönja den tid som var innan bostadsrätterna byggdes. Syftet med utformningen av byggnaderna i Mälby Park var att de skulle efterlikna ladan som tidigare stod där.

Här har vi under totalentreprenad byggt 2-plans radhus med inredningsbar vind. Radhusen färdigställdes under 2019.

Dispositionen är 2 hus med 5 lägenheter i vardera belägna på en liten höjd utanför Torshälla.

BRF HAGA STRAND, ENKÖPING

BRF Haga Strand är ett område med 13 st parhus. Varje enhet består av en bottenvåning på 95 kvm och en inredningsbar övervåning/vind.

BRF SYFABRIKEN, SURAHAMMAR

Ett stenkast från Mälarvillans produktionsanläggning i Surahammar ligger vårt allra mest närproducerade BRF-projekt.

Radhusen färdigställs under 2019 och i detta projekt blandades 1-plans och 2-plans radhus. I projektet har Mälarvillan byggt 14 lägenheter under totalentreprenad.

Radhusens utformning är en succé och lösningen med blandning av 1 och 2 plan ger en levande känsla till området.

BRF GIDEONSBERG, VÄSTERÅS

Ett bostadsområde i Västerås med 6 st triangulära parhus.

Projektform: totalentreprenad.

Bostäderna färdigställdes under 2019 .

ORMESTA, ÖREBRO

Projekt Ormesta är vårt första samarbete med vårt systerföretag Husfabriken i Karlskoga. Här har Mälarvillan producerat väggblock och mellanbjälklag som sedan sätts ihop till moduler i Karlskoga.

Projektet består av 21 st lägenheter för uthyrning uppdelat på 3 st huskroppar.

De första modulerna monterades i oktober 2019 och inflyttning är planerad till december.

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.