Välj husstomme och bygg huset i egen regi

Att köpa en stomme av oss på Mälarvillan innebär att vi levererar färdiga väggblock som monteras ihop till en husstomme, och att du sedan tar över ansvaret för att färdigställa huset själv. Vi bygger din husstomme precis som du vill att ditt hus ska se ut. Till en husstomme kan vi också leverera material för fortsatt byggprocess på egen hand vilket vi då kallar byggsats.

Husstommen för den som önskar bygga själv

För många är husbygget en stor del av resan och tanken på att bygga själv är ofta en stor dröm. Vi erbjuder husstommar för dig som önskar just det. Det är sedan upp till dig att bestämma förutsättningarna för drömhuset och hur byggprocessen ska gå till.

Kanske har du egna kontakter som du vill använda dig av till entrepenaden? Vid köp av stomresta hus hanterar du alltså själv kontakten med elektriker, installatörer, rörmokare och andra leverantörer. Flexibiliteten finns fortfarande för oss att hjälpa till med det du behöver.

Mälarvillan är anpassningsbara och kan hjälpa dig oavsett om du vill att vi ska bygga en nyckelfärdig hus, bidra med enbart en stomme eller stomme med resning. Vi anpassar oss efter dig och dina behov.

Vi hjälps åt att hitta husstommen som passar dig

Vi har många planlösningar för husstommar och färdiga byggsatser för de som gillar att snickra och bygga mycket själva. När du träffar oss första gången kan det vara bra att ha förberett sig lite. Ju mer vi vet, desto lättare är det för oss att skräddarsy ditt nya hus. Det är också du som bestämmer hur mycket du vill påverka genom hela husprocessen.

Fyra viktiga punkter att fundera över är:
• När vill du bygga ditt hus?
• Äger du redan en tomt eller önskar du hjälp att hitta en?
• Vilka delar av entreprenaden önskar du hjälp med?
• Ungefär vilket pris får husstommen ha?
Dessa punkter hjälper oss att hitta en husstomme som överensstämmer med dina förutsättningar och önskemål. Det gör det också lättare att beräkna priset på husprocessen.

Husstommen lägger grunden för byggresan

Det är vår ambition att du ska hitta ett hus att trivas i länge. Vi vill hjälpa dig att få den upplevelsen av det egna husbygget som du önskar. Därför har vi idéer för husstommar i flera modeller och storlekar, och är väldigt flexibla när det kommer till vilka delar i husprocessen som vi kan hjälpa till med.

Ta gärna en titt bland våra inspirationshus, eller samla på dig bilder som du inspireras av och ta med till vårt möte. Då kan vi tillsammans hitta ett hus som uppfyller dina krav. Ingenting är omöjligt för oss.Vi erbjuder förutom husstommar även nyckelfärdiga hus eller hjälp att förverkliga din egen alldeles unika husdesign.

Fördelar med stomresta hus

Fördelarna med ett stomrest hus är många. För oss är det viktigt att du får stöd tidigt i processen och kan skräddarsy vilka delar du vill ha hjälp med, samtidigt har du själv en god insyn samt kontroll över hur byggnationen fortskrider framåt. Meningen är att du ska ha en bra insyn och kontroll över hur bygget går. Du kan även vara med och styra priset genom ditt val av hantverkare.

Välj mellan flera olika modeller

Husbygget börjar med en husstomme och ett blankt papper – resten är sedan upp till dig! Vi erbjuder många olika modeller och storlekar och är flexibla när det kommer till hur husprocessen ska gå till. Vissa gillar att snickra och bygga mycket själva men saknar ett kontaktnät av elektriker, installatörer och liknande. Dessa kontakter kan exempelvis vi bistå med. Andra kanske har full koll på husbygget och kontakterna men behöver hjälp med det administrativa som bygglov, avrop och slutbesiktningar.

Vi finns tillgängliga oavsett vad du behöver hjälp med.

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.