Välj husstomme och bygg huset i egen regi

Att köpa en stomme av oss på Mälarvillan innebär att vi levererar färdiga väggblock som monteras ihop till en husstomme, och att du sedan tar över ansvaret för att färdigställa huset själv. Vi bygger din husstomme precis som du vill att ditt hus ska se ut. Till en husstomme kan vi också leverera material för fortsatt byggprocess på egen hand vilket vi då kallar byggsats.

Husstommen för den som önskar bygga själv

För många är husbygget en stor del av resan och tanken på att bygga själv är ofta en stor dröm. Vi erbjuder husstommar för dig som önskar just det. Det är sedan upp till dig att bestämma förutsättningarna för drömhuset och hur byggprocessen ska gå till.

Kanske har du egna kontakter som du vill använda dig av till entrepenaden? Vid köp av stomresta hus hanterar du alltså själv kontakten med elektriker, installatörer, rörmokare och andra leverantörer. Flexibiliteten finns fortfarande för oss att hjälpa till med det du behöver.

Mälarvillan är anpassningsbara och kan hjälpa dig oavsett om du vill att vi ska bygga en nyckelfärdig hus, bidra med enbart en stomme eller stomme med resning. Vi anpassar oss efter dig och dina behov.

Vi hjälps åt att hitta husstommen som passar dig

Vi har många planlösningar för husstommar och färdiga byggsatser för de som gillar att snickra och bygga mycket själva. När du träffar oss första gången kan det vara bra att ha förberett sig lite. Ju mer vi vet, desto lättare är det för oss att skräddarsy ditt nya hus. Det är också du som bestämmer hur mycket du vill påverka genom hela husprocessen.

Fyra viktiga punkter att fundera över är:
• När vill du bygga ditt hus?
• Äger du redan en tomt eller önskar du hjälp att hitta en?
• Vilka delar av entreprenaden önskar du hjälp med?
• Ungefär vilket pris får husstommen ha?
Dessa punkter hjälper oss att hitta en husstomme som överensstämmer med dina förutsättningar och önskemål. Det gör det också lättare att beräkna priset på husprocessen.

Husstommen lägger grunden för byggresan

Det är vår ambition att du ska hitta ett hus att trivas i länge. Vi vill hjälpa dig att få den upplevelsen av det egna husbygget som du önskar. Därför har vi idéer för husstommar i flera modeller och storlekar, och är väldigt flexibla när det kommer till vilka delar i husprocessen som vi kan hjälpa till med.

Ta gärna en titt bland våra inspirationshus, eller samla på dig bilder som du inspireras av och ta med till vårt möte. Då kan vi tillsammans hitta ett hus som uppfyller dina krav. Ingenting är omöjligt för oss.Vi erbjuder förutom husstommar även nyckelfärdiga hus eller hjälp att förverkliga din egen alldeles unika husdesign.

Fördelar med stomresta hus

Fördelarna med ett stomrest hus är många. För oss är det viktigt att du får stöd tidigt i processen och kan skräddarsy vilka delar du vill ha hjälp med, samtidigt har du själv en god insyn samt kontroll över hur byggnationen fortskrider framåt. Meningen är att du ska ha en bra insyn och kontroll över hur bygget går. Du kan även vara med och styra priset genom ditt val av hantverkare.

Välj mellan flera olika modeller

Husbygget börjar med en husstomme och ett blankt papper – resten är sedan upp till dig! Vi erbjuder många olika modeller och storlekar och är flexibla när det kommer till hur husprocessen ska gå till. Vissa gillar att snickra och bygga mycket själva men saknar ett kontaktnät av elektriker, installatörer och liknande. Dessa kontakter kan exempelvis vi bistå med. Andra kanske har full koll på husbygget och kontakterna men behöver hjälp med det administrativa som bygglov, avrop och slutbesiktningar.

Vi finns tillgängliga oavsett vad du behöver hjälp med.