Vinkelhus – utnyttja varenda kvadratmeter!

Vinkelhus är en populär husmodell som vi på Mälarvillan har byggt många utav. Med denna modell kan du verkligen utnyttja varenda kvadratmeter! Här har du chansen att efter dina egna önskemål skapa en villa med en planlösning som du väljer helt fritt på egen hand för hela familjen att växa i. Fördelarna med denna typ av hus är dess anpassningsbara funktion. Med denna modell får du häftiga vinklar som lämpas för tomtens förutsättningar och huset skapar en inramning för en insynsskyddad uteplats.

Mälarvillan bygger efter dina önskemål och hjälper dig gärna med att hitta den modellen som passar dig bäst. Det är du som bestämmer vilken planritning, takform, stil på arkitekturen och vilken fasad ditt vinkehus ska ha. Tro det eller ej, kanske just du står redo att flytta in i ditt nya vinkelhus, snabbare än du tror. Vilket vinkelhus är du?

Ett ladhus smälter på ett enkelt sätt in i omgivningen

Denna husmodell har en tidlös design och är ett perfekt exempel på god balans mellan gammalt och nytt. Ett ladhus är det perfekta huset för dig som vill ha ett hus som kommer att passa in i miljön samtidigt som den uttrycker det lilla extra. Denna typ av hus är lätt att anpassa efter dina behov och passar lika bra till den lilla som stora familjen.

Ett ladhus är ett hus som på många sätt påminner om en lada, men som samtidigt uppfyller kraven för ett bostads- eller fritidshus enligt plan- och bygglagen (PBL). Huset ska smälta in i miljön, vara hållbart och förstås dra dina tankar till en lada.

Vad du kan tänkas behöva och vilja ha i ditt ladhus kan vi hjälpa dig med i ett möte med oss. Kontakta oss nedan för hjälp kring tankar om ditt ladhusbygge.

Intresseanmälan

Vill du ha information om lediga tomter och kommande områden och annan info som kan vara intressant när man planerar att bygga hus? Anmäl dig då till vår intresselista i formuläret nedan.

När något nytt händer kring kommande områden och lediga tomter i Västmanlands län, Södermanlands län och Uppsala Län med omnejd skickar vi ut information till intresselistan.

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.