Husmodeller   |   Husserier

Husmodeller

Vilken husmodell passar dig?

Utgå ifrån en husmodell som inspiration och rita ditt drömhus eller använd dem precis som de är. Såklart hjälper vi dig i processen med allt från planlösning till bygghandlingar. Vi har ju en del erfarenhet att ta av som vi vill dela med dig.

Vilken husmodell som passar dig bäst kan bero på flera olika faktorer som exempelvis tomtens förutsättningar och din egen livssituation. Därför ger vi dig förslag på några riktigt bra husmodeller men självklart kan du också gå från en helt egen idé!

Ny husmodell!

kockens val

Villa Frövik

110 kvm

Villa Björknäs

124 kvm

Villa Bredsdal

140 kvm

Villa Hagskär

155 kvm

Villa Björkfjärden

167 kvm

Villa Helgö

170 kvm

Villa Frövik

1 Plan | 3 Sovrum | 110kvm

Frövik är en liten men otroligt smart planerad villa. Denna husmodell passar både den lilla familjen liksom ett par som önskar ett praktiskt och välplanerat hem med kök och vardagsrum i centrum. Som ett resultat av detta finns plats för allt och lite till i denna smarta villa.

Villa Björknäs

1 Plan | 3 Sovrum | 124kvm

Detta är en husmodell som växt fram från många kunders val och drömmar. Eftersom huset har det generösa ljusinsläppet och ryggåstaket genom umgängesdelarna i centrum av huset charmar denna enplansvilla de flesta. 

Villa Bredsdal

1 Plan | 4 Sovrum | 140kvm

Drömmer du om ett pulpettak men vill ändå uppleva rymden i ett sadeltak då ska du låta dig inspireras av husmodellen Bredsdal. Här har vi alltså planerat in fyra sovrum i bodelen av huset medan vardagsrum och kök flyter ihop i umgängesdelen. 

Villa Hagskär

1,5 Plan | 4 Sovrum | 155kvm

Detta är den klassiska en och en halvplansvillan Hagskär. Denna husmodell känner nog många igen och det finns en anledning till att den genom tiderna varit så populär. Detta för att det är mer ekonomiskt att bygga två våningar och för att det är skönt att helt separera sovdelen från den mer allmänna umgängesdelen. Här har alla i familjen en egen vrå att krypa in i samt gott om ytor att umgås på.

Björkfjärden/Väsbybviken

2 Plan | 5 Sovrum | 186kvm

De pampiga tvåplanshusen smyckar ofta den svenska landsbygden men passar också in i villakvarteren. Alltså är villa Björkfjärden/Väsbyviken ett helt perfekt hus. Ett tvåplanshus ger dig mycket yta på bottenplan, samtidigt som du får mer kvar av tomten och en lite mer privat bodel på din övervåning. Alltså ger detta hus dig de bästa förutsättningarna att få plats med allt som just du behöver.

Villa Helgö

1 Plan | 4 Sovrum | 170kvm

Det populära H-huset har blivit en egen modell. Detta hus har generöst med utrymme även för den större familjen och skapar som en skyddad innergård på baksidan som blir den naturliga mötesplatsen utomhus. Därför är denna husmodell perfekt för dig som känner att du vill sluta in din trädgård och skapa fantastiska sällskapsytor. Som ett resultat av detta får även huset den unika formen av ett H.

VÅR NYA HUSSERIE, ETT HEM MED EN GENOMTÄNKT STIL

I vårt nya koncept, som vi kallar husserier, arbetar vi på ett lite annat sätt än vi normalt gör. Istället för att börja din husprocess med en stomme och ett blankt papper har vi använt vår erfarenhet och arbetat fram mera färdiga koncept som omfattar allt från exteriör till interiör och detaljer. Husen är alltså helt enkelt mer färdiga från start men såklart ändå lika fullt flexibla som vanligt. Detta för att underlätta och hjälpa dig att väcka tankar och idéer om vad som skulle passa just dig.

Granskog

2-plan / 1-plan, 170 kvm
Planritning

Villa Björkskog

2 plan, 168 kvm
Planritning

Lärkskog 125

1 plan, 125,5 kvm
Planritning

Lärkskog 180

1,5 plan, 180,8 kvm
Planritning

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.