Så skapar du en trivsam utomhusmiljö kring ditt nya hem

Att skapa en trivsam utomhusmiljö kring ditt nya hem är ett fantastiskt sätt att njuta av naturen och maximera din levnadsyta. Här är några enkla steg för att komma igång:

1. Planera och designa

Börja med att göra en grundlig planering och designa din utomhusmiljö. Ta hänsyn till dina behov och önskemål samt det befintliga landskapet. Tänk på funktionella områden som en uteplats, en trädgård eller en lekplats för barnen. Gillar du att odla så fundera över om du vill investera i ett växthus eller pallkragar? Skissa förhand eller om du har en ritplatta så prova på fria ritverktyg så som paper by wetransfer, ett annat väldigt prisvärt tips är Procreate.

Lokala handelsträdgårdar kan hjälpa till med tips och råd och svara på alla era frågor kring er trädgård. Bor ni i Närke så kolla in Stora Mellösa Handelsträdgård!

2. Skapa en trädgård

En trädgård är en fantastisk tillgång till din utomhusmiljö. Välj växter som trivs i ditt klimat och som passar din smak. Tänk på att blanda olika växtsorter för att skapa färg och textur. Glöm inte att plantera träd och buskar för att ge skugga och integritet.

3. Terrass eller altan

En terrass eller altan blir en samlingsplats för familj och vänner. Välj ett hållbart och lätt att underhålla material som trä eller komposit för golvbeläggningen. Komplettera med bekväma utemöbler och eventuellt en pergola eller markis för att skapa skugga.

4. Belysning

Tänk på belysning för att förlänga användningstiden av din utomhusmiljö. Installera stämningsfull belysning längs gångvägar och runt träd och buskar. Ljusslingor och spotlights kan skapa en magisk atmosfär på kvällen.

5. Dekoration och personlig touch

Lägg till personlighet i din utomhusmiljö genom att dekorera med kuddar, plädar, utomhusmattor och väggkonst. Skapa en atmosfär som speglar din stil och intressen.

Kom ihåg att regelbundet underhålla din utomhusmiljö för att hålla den i gott skick. Trimma gräsmattan, beskär växterna och rengör utemöbler regelbundet. Ta hand om eventuella skadedjur eller ogräs i trädgården.

Genom att följa dessa enkla steg kan du skapa en trivsam utomhusmiljö kring ditt nya hem där du kan koppla av, umgås med familj och vänner samt njuta av naturen.

Lycka till och tagga oss gärna på Instagram så att vi får följa din trädgårdsresa! #mälarvillanträdgård @malarvillanhus

Skräddarsy från grunden eller ta hjälp av våra färdiga husmodeller.

Ska du bygga hus och vill köpa enbart stomme och materialsats? 

Är du på jakt efter tomt? Kolla in våra objekt som är lediga just nu. 

Vitriolladan
Drömmen om att bygga eget

I en skogsbacke i Sörmland bygger Jenny och Fredrik sitt ladhus, ett 20 meter långt bygge med högt i tak, naturfärger och öppna ytor. Stommen till det speciella huset levererades av Mälarvillan, sedan tog det unga parets egna arbete vid. Hela resan med bygget dokumenterar de via Instagram-kontot Vitriolladan.

"Valet föll på Mälarvillan för att de var så flexibla. De hjälpte oss att rita utifrån vårt bygglov och anpassade processen efter var vi ville bryta och ta över bygget själva"

Villa 1736
Herrgårdskänsla utanför Enköping

I Grillby utanför Enköping ligger ett magnifikt vitt hus med herrgårdskänsla. Omgärdat av åkrar, stenmur och äldre gårdshus reser sig ett nybyggt, vitt trähus med halvcirkelformade fönster i det svarta taket.

Villa 1829
Nybyggd idyll på gammal tomt

Mitt ute på landbyggden en dryg mil från Västerås city, omgärdat av skog och öppna åkrar ligger några hus utspridda. Här bor Conny och Annika i sin nybyggda villa, ett vitt trähus med öppna ytor, högt i tak och höga glaspartier.

Villa Franck 10311
Stomhus på Stenhäll

Mitt på ett berg, med vidunderlig utsikt i Askersund ligger familjen Francks nybyggda Mälarvilla. – Vi letade länge efter tomt och gillar omgivningarna här med nära skog och vatten. Vi fick tips om Mälarvillan, som har levererat till flera nöjda kunder i området, säger Magnus och Marie.

Villa Sigtuna 1834
Arkitektritat vid Mälaren

Som sista hus vid den kommunala vägen i Sigtuna ligger parets Ylva och Per-Olof Satrells arkitektritade villa. Här har naturtomten satt förutsättningarna för utformningen av huset, som följsamt lyder berghällens lutning och tomtens annorlunda form.

Villa Strängnäs 10972
Unikt Vinkelhus

I ett lugnt villaområde i Strängnäs har familjen Wrede byggt sitt drömhus i enplan. Huset är ritat för tomten och ligger i vinkel, med fasad mot gatan och en öppen tomtyta upp mot en liten skogsbacke.

Villa Tillinge Lötsunda
Extra allt i Enköping

På en gård, omgiven av flera faluröda byggnader, reser sig ett magnifikt ljust hus i traditionell lantlig stil. Här på landet utanför Hummelsta i Enköping har Fredrik och Eva byggt sin husdröm på gammal släktmark. Allt är väl tilltaget, såväl boyta som takhöjd.

Villa 1824
Nyfunkis i Tyresö Strand

I Tyresö strand i sydöstra Stockholm reser sig ståtligt ett grått hus i modern stil på en kuperad tomt. Skapat från inspirationsbilder och en planskiss på bakplåtspapper.

%d bloggare gillar detta: